top of page

8 činností, ktoré robí úspešný predajca na amazone každý deň.


Kým vybudujete svoj biznis na amazone do vysnívaných rozmerov, potrebujete denno denne robiť činnosti, ktoré vás k tomu buď priblížia, alebo aspoň pomôžu aby vám nič nestálo v ceste.

Pozrite si 8 činností, ktoré by sa mali odteraz stať vašou každodennou rutinou.

Nalogujte sa do svojho seller centralu a

1. Skontrolujte či vám zákazník neposlal mail. Ak áno odpovedzte naň v čo najkratšom čase.

Vďaka tejo činnosti vám nebude amazon komplikovať život. Mám od vás reálny príklad, kedy predajca neodpovedal na maily zákazníkov niekoľko dní a amazon, ktorý si vedie štatistiku o tom ako rýchlo reagujete na mail, mu pozastavil účet.

2. Pošlite zákazníkom žiadosť o feedback.

O význame referencií pre váš obchod tu už bolo napísané mnoho. Preto majte prehľad o tom, kedy zákazníkovi posielate žiadosť o review. Osobne mám všetky predaje zaznamenané v exceli, zákazníkov farebne označených a pri každom je dátum, kedy mu mám poslať aký mail.

3. Skontrolujte stav zásob tovaru.

Je to dôležité hlavne ak máte dodávateľa z Číny a doručenie tovaru zaberie viac týždňov. Kontrolou zásob sa vyhnete situáciam, kedy nebudete môcť predávať, lebo nebude tovar na sklade.

4. Skontrolujte či zákazník nenapísal nejakú otázku na stránke vášho produktu.

Ak áno odpovedzte čo najskôr.

Otázky a odpovede sú ďalší výborný spôsob ako budovať dôveru vo váš produkt.Perfektná vec je, že ak klient napíše otázku, dostanú ju do mailu aj tí, ktorí vám už k produktu nechali referenciu a môžu tiež na ňu odpovedať.

5. Skontrolujte či zákazník nežiada o refundáciu objednávky.

Ak áno kontaktujte ho čo najskôr. Častokrát môže ísť aj o malé nedorozumenie, ktoré sa dá hravo vysvetliť. Raz sa mi stalo, že zákazník chcel vrátiť peniaze, lebo som mu podľa neho poslal iný produkt ako si objednal. Požiadal som ho, nech mi pošle fotku toho produktu a zistili sme, že ten produkt si tiež kúpil, len u iného predajcu a zabudol naň. Nakoniec mi nechal 5 hviezdičkovú referenciu

6. Odpovedajte na referencie.

Či už sú pozitívne, alebo negatívne. Aj pri negatívnych referenciách môžete svojou

odpoveďou presvedčiť nových zákazníkov ku kúpe vášho produktu.Určite nechoďte do presviedčania zákazníka, že chyba je na jeho strane a pod. Pekne mu poďakujte za review a navrhnite mu riešenie buď refundáciou, alebo výmenou tovaru. Takto si budete v očiach ďalších návštevníkov vašej stránky budovať meno spoľahlivého predajcu.

7. Skontrolujte cez svoje hlavné kľúčové slová, na ktorej strane sa váš produkt nachádza.

8. Urobte minimálne jednu z týchto činnosti na spropagovanie vášho výrobku:

a. Vytvorte video. Systematickým uverejňovaním videí zlepšíte vyhľadávanie ako na amazone, tak aj na googli. Ako dostať video na prvú stranu na youtube si môžete pozrieť tu.

b. Vytvorte PR článok. Funguje rovnako ako video. Tu je link na chlapíka , ktorého služby pravidelne využívam.

c.Vytvorte pre svoj produkt FB stránku.

Možno pre väčšinu z vás bude vykonávanie týchto úloh na každodennej báze náročné (hlavne z časového hľadiska, ak ste ešte zamestnaní). Snažte sa preto vytvoriť si návyk, že napríklad každý pondelok uverejníte jeden PR článok a každý druhý týždeň zavesíte na youtube jedno video. Aj tak málo bude stačiť, aby ste začali cítiť zmenu

Držím palce a majte pekný deň

matus


Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page