top of page

Jednoduchý spôsob ako rýchlo získať pre svoj produkt na amazone prvé referencie

Keď sa rozhodnete budovať si svoj biznis na amazone, viete čo je na tom najhoršie? Čakanie.

Čakáte kým príde tovar od dodávateľa, keď už príde tak čakáte kedy ho konečne nahodíte na amazon a keď ho už konečne nahodíte tak prichádza najhoršie čakanie „ Čakanie na prvý predaj a prvú referenciu“.

Práve preto vám dnes chcem ukázať jednoduchý spôsob ako si to najhoršie čakanie dokážete skrátiť. Urobíme to však naopak. Namiesto prvého predaja urýchlime prvú referenciu. Lebo ak si ešte spomínate tak hneď v mojom prvom článku som písal, že ak predáte produkt, tak prvá radosť prichádza z toho, že ste zarobili a druhá radosť prichádza vtedy, ak zákazník nechá 5 hviezdičkovú referenciu. A tu vzniká závislosť. Čím častejšie máte radosť číslo 2, tým rýchlejšie prichádza radosť č.1

V prvej fáze budovania obchodu, kedy sa sústredite hlavne na nárast počtu predajov je získavanie referencii najdôležitejšou prácou. Ak máte pozitívne referencie, tak ďalšie predaje prídu automaticky. Referencie fungujú ako magnet, čím ich je viac, tým je magnet silnejší a dokáže pritiahnuť viac zákazníkov.

Ak vám vnútri teraz niečo hovorí, že niekde musí byť háčik tak nie ste ďaleko od pravdy. Zákazníci amazonu totiž nedávajú feedback k produktom až tak často ako by si to predajcovia želali. Štatistika sa pohybuje niekde na úrovni 10% . A tu vzniká začarovaný kruh, pretože ak platí, čím viac referencii máte tým rýchlejšie prichádzajú nové predaje, tak potom si viete predstaviť v úvodzovkách tú rýchlosť, keď v skutočnosti z desiatich predajov dostanete jednu referenciu.

Je to podobné ako v tej rozprávke, kde chcel chlapík od piecky teplo. Bola chlapíkovi zima, tak prišiel za pieckou a vraví " piecka daj mi teplo" a piecka na to " daj mi dreva, dam ti teplo" a chlapík znova svoje " nie! daj mi tepla a potom ti dám dreva". A naťahovali sa dovtedy, kým chlapík nezmrzol.

Aby podobný osud na amazone nestretol aj vás, ukážem vám jednoduchý spôsob, ako dokážete najprv naložiť do piecky v podobe 5hviezdičkových referencií na váš produkt, aby vás potom mohla hriať rastúcim počtom predajov a zarobených peňazí.

Potrebujete k tomu dve veci. Platformu WIX.com na vytváranie webstránok a facebook.

1.KROK Na wixe si zhotovite tzv. Landing Page (LP) = stránka kde pošlete návštevnosť a človek, ktorý tam príde bude mať len dve možnosti. Buď vašu ponuku príjme, alebo ju odmietne. Takúto stránku si vytvoríte zdarma a pardón za výraz, je to úplne primitívne.Dokážete to v pohode za 10 minút Vytvoril som LP pre svoj produkt, ktorá vyzerala takto:

Na tejto stránke som zákazníkovi urobil jednoduchú ponuku. Bežne stoji môj produkt 6,97 libry + 3,99 poštovné. Dnes si ho môže kúpiť len za náklady na poštovné. Ponuka je obmedzená na 7 ks.

Po upútaní pozornosti som pokračoval spomenutím problému, ktorý môj produkt rieši:

"If you hate your dry hands, or eczema skin, then you will love this Aloe vera hand wash."

Pre zvýšenie dôveryhodnosti a konverzie som sa odvolal na už existujúce referencie:

After testing every woman gave five out offive stars on amazon.Here is what they said ,

"Yup, you're correct it is the best hand wash! Noticed a difference the first time I used it, love the texture, even though there's no soap you still feel like you are "washing" your hands. 10 stars for this little gem!

mera, 6 April 2015

"I am hypersensitive, therefore, I am always on the look-out for products I CAN use. Matus, the seller, packed it like a gift with a hand-written note which raised a smile, indeed! After using the product twice, my hands are soft, and are not bleeding anymore. This also is true for my facial skin, because I took Matus' advice that is product can be used on the whole body. Thank You!"

Agnes Bonel-Harvey, 22 February 2015

Priamo som vysvetlil, prečo túto akciu robím a čo za to chcem:

Why give them away for only delivery cost?

Simple, I need reviews :) So if you will leave a review, you will enjoy your smooth skin for £0 (just delivery cost).

A nakoniec výzva k akcii +

tlačítko SHOW ME THE COUPON CODE NOW

Click Below To Get Your

Aloe vera hand wash only for

£0 +£3.99 delivery.

TAKE ACTION NOW BECAUSE ONLY 7 PIECES AVAILABLE

Po kliknutí na tlačítko je zákazník presmerovaný na stránku s COUPON CODE a inštrukciou ako kupón uplatniť. Čo je dôležité. Na tejto stránke mu ešte raz pripomeniem, že ak použije kupón zaväzuje ho to k tomu, aby do 30tich dní nechal referenciu.

2.KROK Spustite na fb reklamu a priveďte publikum k vašej LP

Moja reklama vyzerala takto:

A to je všetko. Cez fb pošlete relevantné publikum na vašu LP a sledujete ako sa vám postupne vyprázdňujú skladové zásoby.

Áno je pravda, že nič na tom nezarobíte, ale ako som už povedal na začiatku, ak chceme veľa predajov, potrebujeme najprv veľa referencií.

Toto beriem ako investíciu do svojho biznisu, ktorá sa mi už niekoľkonásobne vrátila. Opakujem ju pravidelne v trojmesačných intervaloch a tu sú náklady:

1.vytvorenie LP na wix..... 0 €

2.fb ads.......................... 6 €

3.7 produktov zdarma.... 21€

4.ZISK.....7nových 5hviezdičkových referencií

Viac o tom ako získavať 5 hviezdičkové referencie od reálnych klientov, ktorí zaplatili za váš produkt plnú sumu, sa dočítate v ebooku Ako som zarobil svojich prvých 10000 € na amazone . Nájdete tam celý postup s presnou mailovou komunikáciou, vďaka ktorej je úspešnosť získania referencie o 100% väčšia ako je priemer.

Matus Runner


Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page